Вести

Зимски камп фудбала у Шангају

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Шангај, Кина

У оквиру пројекта који школа спроводи са „Спортском академијом“ из Шангаја петорица наших ученика 5. и 6.разреда и наставник физичког васпитања Драган Јовановић учествовало је у зимском кампу фудбала од 26.1.до 4.2.2018.

Пројектом је обухваћено 24 земље света, а у нашој групи су још и Кенија, Шри Ланка, Панама и домаћин, Кина.

Србију је представљала екипа од по 5 ученика старости од 10 до 13 година из Обреновца, Шапца, Винче и Панчева која је на турниру организованом током кампа освојила 1.место и златну медаљу.

Прилог о нашим ђацима на порталу "013.info", можете погледати ОВДЕ.

Опширније...

Учешће у пилот пројекту „ Могућности развоја образовног туризма у Иванову“

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Иваново

Пет ученица 8.разреда са наставницом техничког и информатичког образовања је посетило Иваново , мултинационално село са великим културним, историјским и еколошким потенцијалом за развој образовног туризма.

У Иванову живе сложно Мађари, Бугари- Палћени и Срби. Због тога се традиционално сваке године баш у Иванову обележава Дан матерњег језика.

Заједно са својим вршњацима из Омољице, Скореновца и Плочице су присуствовали мултимедијалној презентацији о Иванову, а затим су обишли неколико занимљивих локалитета у пратњи наставника и ђака школе –домаћина.

Идеја је била да током шетње ђаци фотографишу оно што им је најзанимљивије, а затим пошаљу на наградни конкурс за најбољу фотографију.

После едукативне шетње следио је квиз о Иванову у којем су наше ученице биле најбоље и анкета.

Фотографије из Иванова уз кратку презентацију биће приказани и осталим ученицима на часовима техничког и информатичког образовања.

Опширније...

Наше ученице награђене бициклима

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Градска управа

Градоначелник Саша Павлов и Градска управа Панчево су у четвртак, 1. фебруара 2018.године су доделили бицикле ученицима основних школа са територије града који су освојили награде на окружном такмичењу „Шта знаш о саобраћају“ током прошле школске године.

Међу награђенима су и наше ученице Марија Миленовић и Александра Крстић којима честитамо, као и њиховим наставницима- менторима.

Чланак на порталу "013.info" можете прочитати ОВДЕ.

Опширније...

Свети Сава

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Наша школа

Свечаним обредом резања славског колача, беседом свештеника, честитком директорке и пригодним програмом у ОШ“Мирослав Антић Мика“ је обележена школска слава, Свети Сава.

Пошто је школа у пилот- пројекту „ Подстицање демократске културе у школама“ под покровитељством Канцеларије Савета Европе и Министарства просвете, науке и технолошког развоја, овогодишња прослава је била изузетан повод да се о демократским вредностима говори кроз лик и дело светог Саве.

Иако је живео крајем 12. и у првој половини 13. века , његове мудре мисли су актуелне и данас и свевременог су карактера. Због тога се на нашој свечаности највише говорило о Савиним просветитељским делима, његовој тежњи према добру, отворености према другим народима и верама, поштовању угледа сопствене државе , али и других које је посећивао и високој моралној вредности његових савета.

Духовни отац српског народа је изузетан модел за промоцију правих демократских вредности.

Опширније...

Меморијални турнир у малом фудбалу „Милорад Зукић“

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Наша школа

У школи се сваке школске године за време зимског распуста одржава турнир у малом фудбалу који носи име покојног колеге Милорада Зукића, наставника физичког васпитања.

На турниру учествују екипе из свих одељења виших разреда. То је прилика да се ученици упознају са правилима фер- плеј игре, спортским понашањем и тимским радом. Утакмице суде наши бивши ђаци, спортисти који су такође претходних година учествовали на турниру.

Опширније...

Божићни концерт

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Евангелистичкa црквa

Захваљујући господину Борису Матијевићу и изузетној сарадњи са „Музичким центром“ Панчево учитељица Јасмина Милановић и њени ђаци из одељења 2-4 су учествовали на Божићном концерту који се одржао у Евангелистичкој цркви 22. децембра 2017.г.

Било је то мултинационално и мултиконфесионално вече које је доказало да музика спаја људе и шири љубав и доброту.

Опширније...

Хуманитарни божићни и новогодишњи базар

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Наша школа

Вероучитељица Снежана Здравковић уз подршку наставника техничког и информатичког образовања Јована Јованова и Марије Лазић и наставнице Маје Крмар, координатора волонтера организовала хуманитарни базар поводом предстојећих божићних и новогодишњиг празника.

Базару се придружио и Одред извиђача „ Надел“- јато „Микини цврчци“ који су направили колаче и лимунаду и продавали у хуманитарне сврхе.

Своје рукотворине и уметничка дела су такође изложили : Савез слепих Србије- огранак Панчево и Удружење оболелих од МС-а „Јужни БАНАТ“, а тим волонтера наше школе је радио продају за њих.

Прикупљено је преко 25.000,00 динара које ћемо искористити за куповину одеће и обуће за наше најугроженије ученике.

Опширније...

Угледни час дефектолога- тифлопедагога

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Наша школа

За ученике 7-2 разреда Бојана Бига, тифлопедагог из ШОСО „Мара Мандић“ одржала је 12.децембра 2017.г. угледни час о школовању слепих и слабовидих ученика са посебним освртом на њихов начин писане комуникације .

Часу су присуствовали слепи дечак из суседне школе, његова мајка и слабовида девојчица , ученица наше школе. Од њих су ученици сазнали како се користи бели штап за кретање, Брајева машина за писање, како изгледају посебне свеске и уџбеници за слепу и слабовиду децу, посебни држачи под углом за читање и писање, лупе, књиге написане Брајевим писмом...

Такође су одговарали на питања ученика о томе да ли и како разликују боје, да ли сањају , како су увежбали „читање“ јагодицама прстију, како је научио да свира музички инструмент, колико им је слух изоштренији у односу на људе који виде, како се сналазе у саобраћају...

Мајка слепог дечака је говорила и о њиховој ангажованости да се обезбеди све што је неопходно за школовање у редовном систему образовања, о праћењу напредовања медицине и борби да син има детињство као и сва друга деца.

Угледни час су посматрале и педагог школе Радмила Кишић Новаковић и Зорана Лепедат, наставник српског језика на чијем часу се и догодило ово изврсно предавање.

Опширније...

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Панчево

Ученици VII 1 присуствовали су обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом у панчевачкој дворани „Аполо“ са почетком у 16 сати.

Организације особа са инвалидитетом и организације цивилног друштва које се баве хуманитарним радом уз подршку Савета за родну равноправност Скупштине града Панчева обележиле су Међународни дан особа са инвалидитетом с циљем да се унапреди и омогући особама са инвалидитетом једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву.

Тај дан је повод да се скрене пажња на пробелеме са којима се особе са инвалидитетом суочавају, а то ду пре свега: сиромаштво, велика стопа незапослености и искључености из друштва.

Овом приликом чланови ових удружења изложили су своје радове, а чланови удружења МНРО извели су позоришну представу „Ромео и Јулија“.

Опширније...

ПИЛОТ ПРОЈЕКАТ „ ПОДСТИЦАЊЕ ДЕМОКРАТСКЕ КУЛТУРЕ У ШКОЛАМА“ ПРВА РАДИОНИЦА

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Златибор

У оквиру пројекта „ Подстицање демократске културе у школама“ одржана је прва радионица са пилот школама. Том приликом школски тимови су упознати са суштином, начинима и могућностима развијања неких од компетенција. Свака школа је осмислила и конципирала „ Дан демократске школе“ и израдила акционе планове за развијање одабраних компетенција.

Ова радионице је била и изврстан начин да пилот школе размене искуства и започну сарадњу на промовисању демократских вредности.

Опширније...