Вести

Дан Дунава

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Градски kej

Волонтерски тим наше школе учествовао је у Еколошко-волонтерској акцији чишћења приобаља коју је Градска Управа Панчево организовала поводом обележавања Дана Дунава.

Осим чишћења обале и водотока реке, организована је еколошко- ликовна радионица и спортско- рекреативни програм.

Наша школе је једина основна школа која је уз велики број удружења грађана, Феријалног савеза, ПУ „Дечја радост“ и Техничке школе“23.мај“ учествовала у овој акцији.

У акцији је учествовало око 25 ученика и координатор волонтера наставница Маја Крмар.

Опширније...

Не прљај! Немаш изговор!

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Градски парк

Друштвено одговорна компанија „ SBB „ је у сарадњи са нашом школом спровела кампању „ Не прљај! Немаш изговор!“ у суботу 16. јуна у Градском парку и на локацији за одржавање Интернационалног панчевачког карневала.

Компанији „SBB „ су пружили подршку наставници и ђаци заједно са директорком Драганом Крстић.

Опширније...

Дан демократске културе

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Техничка школа „23.мај“

Техничка школа „23.мај“ је свој дан демократске културе је обележила у Народној башти 23.маја.

То је била прилика да се представе и ОШ“Жарко Зрењанин“ из Банатског Новог Села и наша школа.

Обе школе су извеле програм који промовише компетенције за развијање демократске културе.

У програму су учествовали:

 • ученици 3. разреда који су извели драмски текст о мирном решавању сукоба
 • ученици 4.разреда са рециталом „Ко је бољи?“
 • ученици 6.разреда који су извели скеч на италијанском језику „Рат боја“ и песму „Pace“ (Мир)
 • •Хор ученика виших разреда је отпевао песму „ Ратне игре“
Опширније...

Извиђачи у позоришту „ Дадов“

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Позориштe „ Дадов“

Одред извиђача „Надел“ ( чета Црне роде, јато Микини цврчци и вод Бели вукови) су у београдском позоришту „Дадов“ имали прилику да 31.маја погледају представу „ У цара Тројана козје уши“.

Представа је модерно читање ове веома познате приче, те је 25 наших ђака- извиђача уживало гледајући и учећи шта самовоља, аутократска власт и непоштовање начини од људи, али и како човек може да се промени у позитивном смислу.

Опширније...

ПИЛОТ ПРОЈЕКАТ „ ПОДСТИЦАЊЕ ДЕМОКРАТСКЕ КУЛТУРЕ У ШКОЛАМА“ ДРУГА РАДИОНИЦА

Догађај:

 • Датум:
 • Место: СУБОТИЦА

У оквиру пројекта „ Подстицање демократске културе у школама“ одржана је друга радионица са пилот школама. Том приликом школски тимови су упознати са реализованим „Даном демократске културе“ у једном броју школа.

Свака школа је путем презентације приказала једну активност из претходног периода. Наша школа је за пример добре праксе представила Новогодишњи и божићни базар у организацији вероучитељице Снежане Здравковић.

Ова радионице је била и изврстан начин да пилот школе размене искуства и науче нешто ново од својих колега.

Опширније...

Пролећни дан

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Наша школа

Удружење „ Веште руке“ по други пут организује Манифестацију „Пролећни дан“ . То је била прилика да преко тридесет различитих удружења из целе Србије ( укључујући и Косово и Метохију) презентује свој рад .

У оквиру програма организовано је такмичење за најлепше извезено јастуче и марамицу. Број пристиглих радова је био импозантан и било је врло тешко изабрати најбоље.

Удружења су се надметала и за најукуснију и најлепшу посластицу од јагоде која је и заштитни знак манифестације.

У културно- уметничком делу су учествовала певачка друштва, деца из КУД-а „Абрашевић“ и ђаци наше школе.

Ђаци, волонтери и они који похађају факултативну наставу домаћинства, били су помоћ и подршка у организацији манифестације.

Школа је партнер у овом пројекту и са задовољством доприноси неговању и очувању националне културе, традиције и фолклора.

Опширније...

Међународни дан Црвеног крста

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Народна башта

Поводом обележавања Mеђународног дана Црвеног крста, Служба хитне медицинске помоћи из Панчева одржала је показну вежбу под називом ''КПР изазов'', у организацији са Црвеним крстом и Средњом медицинском школом ''Стевица Јовановић'' из Панчева.

Вежба је реализована у суботу 5. маја 2018.године у Народној башти са почетком у 10.00сати.

Програм едукације и здравственог васпитања је подржан од стране локалне самоуправе и предвиђен је за ученике 7. разреда.

Тим поводом десет ученика седмог разреда наше школе је присуствовало заједно са наставником биологије овом догађају.

Опширније...

Дан планете Земље

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Наша школа

Одред извиђача „Надел“ ( чета Црне роде, јато Микини цврчци и вод Бели вукови) у дворишту школе је организовао несвакидашњу акцију и обележио Дан планете Земље.

Наиме, дан раније извиђачи су у дворишту школе разапели шаторе и ноћили у дворишту школе уз бројне активности и игре.

Затим су у недељу, 22.априла , после заједничког доручка са родитељима и директорком школе Драганом Крстић, организовали акцију чишћења школског дворишта и тиме послали поруку да планету морамо чувати.

Опширније...

Чеп за хендикеп

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Наша школа

Иако смо децембра 2016.г. успели да обезбедимо инвалидска колица за нашег ученика, Ученички парламент је уз подршку осталих ђака наставио да сакупља чепове у оквиру акције „Чеп за хендикеп“.

Од почетка другог полугодишта сакупљена је већа количина чепова коју смо предали Удружењу у нади да ћемо још некоме ван наше школе помоћи да добије инвалидска колица или неко друго помагало.

Чеп за хендикеп – О организацији

Удружење “Чеп за хендикеп” представља изворну “грассроотс” грађанску иницијативу коју су покренуле особе са инвалидитетом (ОСИ) – корисници механичких и електричних ортопедских помагала у циљу унапређења сопственог положаја. У том смислу, Удружење је настало као друштвена реакција на неповољну законску регулативу у Србији, која предвиђа замену ортопедских помагала у веома дугим, а понекад и нехуманим роковима (3-6 година у зависности од инвалидитета), у поређењу са знатно краћим роковима у земљама ЕУ.

Још као неформална група, захваљујући подршци Траг фондације, покренули смо акцију под називом “Чеп за хендикеп”. Акција, која траје непрекидно од 2013. године, функционише тако што грађани добровољно прикупљају чепове са пластичних флаша, које ми преузимамо и продајемо рециклерима. За добијени новац угроженим ОСИ (транспарентно, на основу приспелих пријава и према процени наше Стручне комисије) купујемо одговарајућа нова и половна ортопедска помагала.

Мрежа наших сарадника непрестано расте у чему нам помаже 90 обучених волонтера на целој територији Србије. Чепове за нас прикупља: 330 вртића, 460 основних школа, 140 средњих школа, 7 министарстава, 6 амбасада, преко 440 друштвено одговорних компанија и предузетника из целе Србије (међу којима су Coca Cola,, МТV, Heineken, Апатинска Пивара, Carlsberg, Народна банка Србије, Хемофарм, Фриком, Gomex, Имлек, ПКБ, МК Group и други; део мреже наших сарадника доступан је на нашем сајту ).

Мисија

Мисија удружења „Чеп за хендикеп“ је побољшање квалитета живота особа са инвалидитетом и залагање за остваривање пуног потенцијала сваке особе са инвалидитетом, уз коришћење расположивих ресурса у заједници.

Визија

Друштво у коме ОСИ имају равноправан приступ свим сегментима живота као и особе без инвалидитета. Визија Удржења је промоција хуманих вредности и волонтерског активизма, едукација о проблемима са којима се сусрећу ОСИ у нашој земљи, развој емпатије код деце и одраслих као и подизање еколошке свести о управљању отпадом.

Етика

Наша етика базирана је на транспарентности, недискриминцаија по националности, полу, узрасту итд. Такође, максимално се трудимо на поштовању људских права, интегритета и достајанства личности и поштовању ангажованих волонтера на свим нивоима.

Опширније...

Васкршња изложба и избор најлепше осликаних јаја

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Наша школа

У четвртак, 12. Априла 2018.године у холу школе је одржана Васкршња изложба и спроведено је такмичење за најлепше осликана васкршња јаја.

Велики број ученика је учествовао у такмичењу и тиме показао да се у њиховим домовима слави Ускрс и поштује традиција осликавања васкршњих јаја.

Изложбу и такмичење је реализовала вероучитељица Снежана Здравковић уз подршку ђака.

Опширније...