Događaji

ДАН ДЕМОКРАТСКЕ КУЛТУРЕ

Догађај:

 • Датум:
 • Место: Опово
 • НАША ШКОЛА ЈЕ ЈЕДНА ОД ДВАДЕСЕТ ШКОЛА КОЈЕ ПИЛОТИРАЈУ ПРОЈЕКАТ „ПОДСТИЦАЊЕ ДЕМОКРАТСКЕ КУЛТУРЕ У ШКОЛАМА“ ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ И КАНЦЕЛАРИЈЕ САВЕТА ЕВРОПЕ УЗ САРАДЊУ МИНИСТАРСТВА ПРОСВЕТЕ, НАУКЕ И ТЕХНОЛОШКОГ РАЗВОЈА. У НАШЕМ ГРАДУ ОВАЈ ПРОЈЕКАТ СПРОВОДЕ ЈОШ ДВЕ ШКОЛЕ КОЈЕ СУ ДАНАС НАШИ ГОСТИ- “ЖАРКО ЗРЕЊАНИН“ ИЗ БАНАТСКОГ НОВОГ СЕЛА И ТЕХНИЧКА ШКОЛА “ 23.МАЈ“.
 • ОПШТИ ЦИЉ ОВОГ ПРОЈЕКТА ЈЕ ПОДИЗАЊЕ КВАЛИТЕТА ОБРАЗОВАЊА ПОДСТИЦАЊЕМ ДЕМОКРАТСКЕ КУЛТУРЕ У СИСТЕМУ ФОРМАЛНОГ ОБРАЗОВАЊА ПРИМЕНОМ АНТИДИСКРИМИНАТОРНИХ ПРИСТУПА ЗАСНОВАНИХ НА СТАНДАРДИМА И ПРАКСИ САВЕТА ЕВРОПЕ.
 • ДАНАШЊА МАНИФЕСТАЦИЈА ЈЕ  НАЈЗНАЧАЈНИЈА  АКТИВНОСТ  У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА И МОГУЋНОСТ ДА ШКОЛА ПРИКАЖЕ ПРИМЕРЕ ДОБРЕ ПРАКСЕ У ОБЛАСТИ  ДЕМОКРАТСКЕ КУЛТУРЕ.
 • ВИЗИЈА НАШЕ ШКОЛЕ ЈЕ ДА БУДЕ ОТВОРЕНА ЗА САРАДЊУ СА ЛОКАЛНОМ ЗАЈЕДНИЦОМ, УСТАНОВАМА, УДРУЖЕЊИМА, НЕВЛАДИНИМ ОРГАНИЗАЦИЈАМА И СПОРТСКИМ КЛУБОВИМА. ЗБОГ ТОГА СМО ДАНАС ПОЗВАЛИ НЕКОЛИКО ДУГОГОДИШЊИХ САРАДНИКА СА ЖЕЉОМ ДА ИХ ПРЕДСТАВИМО И ДА ИМ СЕ ЗАХВАЛИМО НА ИЗУЗЕТНОЈ САРАДЊИ.
 • РЕТКО КОЈА ШКОЛА СЕ МОЖЕ ПОХВАЛИТИ ДА ИМА УЧЕНИКЕ- ИЗВИЂАЧЕ. ЗАХВАЉУЈУЋИ ОДРЕДУ ИЗВИЂАЧА „НАДЕЛ“ И ЗАЛАГАЊУ ДВЕЈУ РОДИТЕЉКИ- ЛЕЈЛЕ ЖУГИЋ МАРИЋ И МИЛИЦЕ ЧИЧА У НАШОЈ ШКОЛИ ЈЕ ФОРМИРАНА  ЧЕТА „ЦРНЕ РОДЕ“ КОЈУ ЧИНЕ ВОД „ БЕЛИ ВУКОВИ“ И ЈАТО „МИКИНИ ЦВРЧЦИ“.  ОСНОВНИ ЦИЉ ИЗВИЂАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЈЕ ЈЕ ОБРАЗОВАЊЕ И ВАСПИТАЊЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕ КРОЗ ИГРУ И БОРАВАК У ПРИРОДИ. ИЗВИЂАЧ МОЖЕ БИТИ СВАКО,БЕЗ ОБЗИРА НА ВЕРУ, НАЦИЈУ, УЗРАСТ, ПОЛ И КУЛТУРУ.
 • УДРУЖЕЊЕ „МНРО“ ЈЕ ДРУШТВО ЗА ПОМОЋ МЕНТАЛНО НЕДОВОЉНО РАЗВИЈЕНИМ ОСОБАМА ГРАДА ПАНЧЕВА КОЈЕ ПОСТОЈИ ОД 1975.ГОДИНЕ. ЧЛАНОВИ УДРУЖЕЊА СУ ОСОБЕ СА ИНТЕЛЕКТУАЛНИМ ТЕШКОЋАМА, ЊИХОВЕ ПОРОДИЦЕ, СТРУЧНИ САРАДНИЦИ, ВОЛОНТЕРИ И СВИ ЉУДИ ДОБРЕ ВОЉЕ. ОРГАНИЗУЈУ КРЕАТИВНЕ РАДИОНИЦЕ ( КРОЈАЧКЕ, ДРАМСКЕ, СЛИКАРСКЕ, СПОРТСКЕ И ЖИВОТНЕ) СА ЖЕЉОМ ДА ПОДСТАКНУ РАЗВОЈ СВОЈИХ ЧЛАНОВА И ОМОГУЋЕ  ИМ РАВНОПРАВНО УЧЕШЋЕ У ЖИВОТУ ЗАЈЕДНИЦЕ. 
 • МЕЂУОПШТИНСКА ОРГАНИЗАЦИЈА САВЕЗА СЛЕПИХ ПАНЧЕВО ЈЕ ОРГАНИЗАЦИЈА КОЈА УДРУЖУЈЕ СЛЕПА И СЛАБОВИДА ЛИЦА СА ЦИЉЕМ ДА ИМ ПОМОГНЕ У ЛЕЧЕЊУ, ШКОЛОВАЊУ, РЕХАБИЛИТАЦИЈИ, РАДНОМ ОСПОСОБЉАВАЊУ И ЗАПОШЉАВАЊУ. РЕАЛИЗУЈЕ КУЛТУРНЕ, УМЕТНИЧКЕ, СПОРТСКЕ И ЗАБАВНЕ  АКТИВНОСТИ У ЦИЉУ СВЕСТРАНОГ РАЗВИТКА СВОЈИХ ЧЛАНОВА И ЊИХОВОГ НЕСМЕТАНОГ УЧЕШЋА У ДРУШТВЕНОМ ЖИВОТУ. МОЛИМО ПРЕДСТАВНИКА ОРГАНИЗАЦИЈЕ ДА ИЗАЂЕ И ПРИМИ ЗАХВАЛНИЦУ.
 • ТИМ УЧЕНИКА-ВОЛОНТЕРА  И ЊИХОВ КООРДИНАТОР НАСТАВНИЦА МАЈА КРМАР СУ СПОНА   ИЗМЕЂУ ШКОЛЕ И МНОГИХ УСТАНОВА У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ.
 • ОДЛИЧНУ САРАДЊУ ШКОЛА ИМА И СА УДРУЖЕЊЕМ „НА ПОЛА ПУТА“ КОЈЕ СЕ БАВИ УНАПРЕЂЕЊЕМ КВАЛИТЕТА ЖИВОТА ОСОБА СА ИНТЕЛЕКТУАЛНИМ ТЕШКОЋАМА И АУТИЗМОМ, КАО И ЊИХОВОМ ИНКЛУЗИЈОМ У СВЕ ЖИВОТНЕ ТОКОВЕ. ЗА СВОЈЕ КОРИСНИКЕ ОРГАНИЗУЈУ РАЗЛИЧИТЕ РАДИОНИЦЕ , РАДНО-ОКУПАЦИОНЕ АКТИВНОСТИ И ПРИПРЕМУ ЗА ТРЖИШТЕ РАДА У ОКВИРУ РАДНОГ ЦЕНТРА, А  ПРУЖАЈУ ИМ И  УСЛУГЕ СТАНОВАЊА УЗ ПОДРШКУ И ПОМОЋ У КУЋИ. УДРУЖЕЊЕ БРОЈИ ПРЕКО 50 АКТИВНИХ КОРИСНИКА, ВОЛОНТЕРА И САРАДНИКА КОЈИ СВИ СУ ВРЛО АКТИВНИ У ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ И ПРОМОВИШУ ЈЕДНАКОСТ, ИНКЛУЗИЈУ, ТОЛЕРАНЦИЈУ И ПРАВО НА РАЗЛИЧИТОСТ.
 • КУД „ СТАНКО ПАУНОВИЋ НИС РАФИНЕРИЈА НАФТЕ ПАНЧЕВО“ ЈЕ ЈОШ ЈЕДАН ПАРТНЕР НАШЕ ШКОЛЕ У МНОГИМ МАНИФЕСТАЦИЈАМА. У ОКВИРУ КУД-а ПОСТОЈИ 12 ИГРАЧКИХ ГРУПА, ЖЕНСКА И МУШКА ПЕВАЧКА ГРУПА, НАРОДНИ ОРКЕСТАР, ТАМБУРАШКИ ОРКЕСТАР И РАДИОНИЦА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ НАРОДНИХ НОШЊИ. ЦИЉ ИМ ЈЕ ОЧУВАЊЕ ФОЛКЛОРА, БАШТИНЕ И ТРАДИЦИЈЕ СВИХ НАЦИОНАЛНИХ ЗАЈЕДНИЦА.
 • ПО СПОРТСКИМ РЕЗУЛТАТИМА И ЂАЦИМА- УСПЕШНИМ СПОРТИСТИМА МИ СМО ЈЕДНА ОД НАЈУСПЕШНИЈИХ И НАЈТРОФЕЈНИЈИХ ШКОЛА У СРБИЈИ, ПА НАС СА ПРАВОМ НАЗИВАЈУ „ШКОЛА ШАМПИОНА“.
 • НАШИ БИВШИ ИЛИ САДАШЊИ ЂАЦИ СУ : САЊА РАДОСАВЉЕВИЋ- РУКОМЕТАШИЦА, НАЈБОЉЕ ЛЕВО КРИЛО СВЕТА; НАЂА ХИГЛ- ПЛИВАЧИЦА, СВЕТСКА ПРВАКИЊА НА 200 МЕТАРА ПРСНО; ВЕЉКО ИНЂИЋ- РУКОМЕТАШ, РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦ; АЊА ЦРЕВАР- ПЛИВАЧИЦА, НАЈМЛАЂА УЧЕСНИЦА ОЛИМПИЈСКИХ ИГАРА 2016; ИЛИЈА СЕРАФИМОВИЋ, ВИЦЕШАМПИОН СВЕТА У ПРОБЛЕМСКОМ ШАХУ; АНЂЕЛА РАНЂЕЛОВИЋ- ЏУДИСТКИЊА, ЈЕДНА ОД 10 НАЈБОЉИХ У ЕВРОПИ; ДЕЈАН ПЕШИЋ- СТРЕЛАЦ, НАЈБОЉИ У СРБИЈИ; СТЕФАН МИХАЈЛОВ- АТЛЕТИЧАР, ПРВАК СРБИЈЕ; ЗОРИЦА СТАНИЋ- БАЦАЧИЦА КУГЛЕ; ЖЕНСКА ФУТСАЛ ЕКИПА – ДВОСТРУКЕ ШАМПИОНКЕ СРБИЈЕ И МНОГИ ДРУГИ.
 • ПОЗИВАМО НАЂУ ХИГЛ БОХАРЕВИЋ ДА СЕ ОБРАТИ ПРИСУТНИМА И КАЖЕ НЕШТО О СВОЈИМ УСПЕСИМА, ЗНАЧАЈУ СПОРТА И ФЕР ПЛЕЈА.
 • ВИШЕ ОД 10 ГОДИНА СМО ПАРТНЕРИ „СПЕЦИЈАЛНЕ ОЛИМПИЈАДЕ СРБИЈЕ “. ТО ЈЕ ОРГАНИЗАЦИЈА КОЈА ОРГАНИЗУЈЕ ТРЕНИНГЕ И ТАКМИЧЕЊА ОСОБА СА ИНТЕЛЕКТУАЛНОМ ОМЕТЕНОШЋУ У ЗЕМЉИ И ИНОСТРАНСТВУ.САРАДЊА СА НАШОМ ШКОЛОМ ЈЕ НА ПРОЈЕКТИМА ИНКЛУЗИВНИХ UNIFIED (ЈУНИФАЈТ) СПОРТОВА – ФУДБАЛ, КОШАРКА, ОДБОЈКА, ОДБОЈКА НА ПЕСКУ И АТЛЕТИКА ШТО ЈЕ ОД ВИШЕСТРУКОГ ЗНАЧАЈА КАКО ЗА МЛАДЕ СА ТЕШКОЋАМА, ТАКО И ЗА ОНЕ ИЗ РЕДОВНЕ ПОПУЛАЦИЈЕ. ОВАКВИ ПРОЈЕКТИ ОМОГУЋАВАЈУ БОЉЕ УПОЗНАВАЊЕ МЛАДИХ СА И БЕЗ ПОСЕБНИХ ПОТРЕБА И ПОБОЉШАВА САРАДЊУ СПЕЦИЈАЛНИХ И РЕДОВНИХ ШКОЛА КРОЗ СПОРТ.
 • УЧЕНИЦИ 3. РАЗРЕДА ЗАПРАВО СПРОВОДЕ АКТИВНОСТИ ИЗ ПРОЈЕКТА „НАВИЈАЈ И ИГРАЈ ФЕР“ ЧИЈИ ЈЕ ЦИЉ ЕДУКАЦИЈА УЧЕНИКА   О ПОШТОВАЊУ СПОРТСКИХ ПРАВИЛА, ПРОТИВНИКА И ДРУГИХ НАВИЈАЧА; ПРОМОЦИЈА НАЧЕЛА ФЕР-ПЛЕЈА У СВАКОДНЕВНОМ ЖИВОТУ И СПОРТУ; ВАЖНОСТ ТИМСКОГ РАДА И СТВАРАЊЕ БЕЗБЕДНОГ И ПОДСТИЦАЈНОГ ОКРУЖЕЊА.
 • ЗА КРАЈ ДАНАШЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ У ФИСКУЛТУРНОЈ САЛИ ЋЕ СЕ ОДИГРАТИ УТАКМИЦА У ЖЕНСКОМ ФУДБАЛУ ИЗМЕЂУ ЕКИПЕ ИЗ ШКОЛЕ ЗА ОСНОВНО И СРЕДЊЕ ОБРАЗОВАЊЕ „МАРА МАНДИЋ“ И ЕКИПЕ НАШЕ ШКОЛЕ.  ИГРАЧИЦЕ СУ ЧЛАНИЦЕ „ ЈУНИФАЈТ“ ТИМОВА СПЕЦИЈАЛНЕ ОЛИМПИЈАДЕ.  УТАКМИЦУ ПРАТИ ПОДРШКА НАВИЈАЧА УЗ АКТИВНОСТИ ИЗ ПРОЈЕКТА „НАВИЈАЈ И ИГРАЈ ФЕР“.